Unikum

kreativarenaKreativ arena er en produksjonsenhet hvor deltakerne får arbeidspraksis i en skapende og kreativ arbeidsarena sammen med arbeidsveiledere som har kunst- og designfaglig bakgrunn. Gjennom godt arbeidsfelleskap lages designprodukter som legges merke til langt utenfor Unikum. 

Vi jobber med fire forskjellige teknikker.
  • Glassfusing
  • Toving
  • Silketrykk
  • Søm

Deltakerne får opplæring i ulike kunsthåndverksteknikker, og produktene som skapes legges ut for salg både på markeder og via butikker. Kreativ arena selger også kunsthåndverk på bestilling til enkelte bedriftskunder og har et samarbeid med agenturet Noma House som selger Unikums produkter og viser dem på messer.

Arbeidsveilederne sørger for at den enkeltes behov tas på alvor, og arbeidsoppgaver, tempo og arbeidstid tilpasses individuelt. Hver deltager er på hver stasjon i cirka 3-4 måneder innen man bytter stasjon. Dette innebærer at man får prøve seg på ulike teknikker. 
Deltagerne får en grunding innføring på hver stasjon for å kunne være med og produsere produkter. Hver måned er det mulighet for deltakere som ønsker det å gi innspill til ny design, og dermed ha mer eierskap til produktene.