Unikum

Ringer i Vannet

Ringer i vannet

Unikum er med i prosjektet "Ringer i Vannet" som er en rekrutteringsstrategi i regi av NHO. Målet er å få personer, som av ulike årsaker har falt utenfor arbeidslivet, inn i ordinære jobber.

Medlemsbedriftene i NHO blir ofte kontaktet av attføringsbedrifter, NAV og andre som ønsker å få plass til praksiskandidater og utplasseringer. Prosjektet er inrettet på næringslivets premisser.

► På grunnlag av dialog med bedriftene i NHO er det utviklet et metodehefte for hva som skal til av bistand og tilpasning for at slike praksisopphold skal kunne skje på en måte som gir minimal belastning for din bedrift. Bedre treffsikkerhet ved utvelgelse av kandidater, bedre veiledning og oppfølging og et høyere servicenivå fra personalkonsulentene i attføringsbedriftene gjør at dette blir en reell rekrutteringsplattform. En vinn-vinn-situasjon for alle parter.

► Bedriftene vil få en trygg rekruttering av kompetent arbeidskraft. Gjennom kartlegging utført av en attføringsbedrift vil NHO's medlemmer få nye arbeidstakere som er egnet for nettopp deres virksomhet. Profesjonell utvelgelse og prekvalifisering av kandidater vil gi raskere produktivitet.

► NHO's medlemsbedrifter kan bli kjent med kandidatene i en praksisperiode. I denne praksisperioden har medlemsbedriftene ikke arbeidsgiveransvar for kandidaten, og skulle det mot formodning ikke fungere kan en bestemme seg for å avslutte praksisforholdet på dagen uten at det utgjør merarbeid. Vedkommende vil i de fleste tilfelle være på Arbeidsavklaringspenger(AAP) og bedriften vil ikke ha lønnsutgifter i praksisperioden.

► Et nært samarbeid med attføringsbedriften kan også gi merverdi i form av bistand til oppfølging av langtidssykemeldte, intern attføring, rådgiving og veiledning i forhold til IA-arbeid m.m Gjennom Ringer i Vannet kan nettopp din bedrift vise samfunnsansvar, og få nye medarbeidere på en trygg og forutsigbar måte på kjøpet.

Linker om Ringer i Vannet:

http://www.nhoservice.no/getfile.php/Filer/Presseoppslag/Br%C3%B8ndbokronik.pdf (kronikk Bjarne Brønbo)

http://www.nhoservice.no/getfile.php/Filer/Presseoppslag/dagbladet-170114.pdf (kommentar Geir Ramnfjell)

http://www.nhoservice.no/article.php?articleID=4763&categoryID=340 (Lena Vonka NHO Service hjemmeside)

https://www.nho.no/Om-NHO/Regionforeninger/NHO-Oslo-og-Akershus/Ringer-i-Vannet/naringsliv-som-bryr-seg/  (sak på hjemmesiden til NHO Oslo/Akershus)

http://www.dagbladet.no/2014/01/26/kultur/meninger/hovedkronikk/kronikk/nho/31486262/  (skribent Guri Idsø Viken i Dagbladet 26/1)

https://www.nho.no/Laeringslivet/Nyhetsarkiv/Vinsjan-pa-kaia/  (NHO leder Kristin Skogen Lund svarer  Guri Idsø Viken i Dagbladet 29/1)

Unikums kontaktperson for Ringer i Vannet er Siv Anette Skålbones som kan nås på 21 52 51 22 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.