Unikum

Nyhetsbrev uke 44

Denne uken har det vært utrolig mye, og spennende aktivitet på huset - med både priser, turer, butikk-stunt og politikerbesøk

Først vil vi starte med å sende høylytte gratulasjoner til teamet vårt Bygdø Kongsgård som vant prisen for Oslos diggeste grønnsak – for hvor er denne grønnsaken dyrket mon tro? Jo, i gartneriet der Unikums fantastiske gjeng jobber – hurra!

Besøk på Roseslottet, Norges dyreste butikk og politikerbesøk

Denne uken har en fin gjeng fra avdelingen for tilrettelagt arbeid vært på besøk og omvisning på Roseslottet, med påfølgende lunsj på Frognerseteren. Gruppen var delt inn i to, og fikk se fin kunst og høre Vebjørn  Sand fortelle engasjert om utstillingen. Ryktene sier at gjengen storkoste seg, og at dager som det er stor suksess. 

Som mange kanskje har fått med seg lånte vi torsdag ut butikken vår til Kirkens Bymisjon. Der satt de opp “Norges dyreste butikk” – et stunt ment å demonstrere hvor dyrt det er å være fattig i Norge. Visste du for eksempel at en lavinntektsfamilie i snitt betaler 2,35 ganger mer for mat enn gjennomsnittsfamilien (regnet ut fra tall fra SSB)? Dette gjelder også alt av andre innkjøp og utgifter, fra vintersko og vinterjakke, regntøy, husleie og strømregning – til bleier og babymat.

Butikken fikk besøk av Anette Trettebergstuen (Ap) og Adelheid Firing Hvambsal (generalsekretær i Kirkens Bymisjon) ga fakta og kommentarer. I tillegg var presse tilstede, og Hallgeir Kvadsheim fra Luksusfellen kom for å forklare utregningen. 

Vi er glade og stolte over at våre lokaler kan brukes til noe så viktig! 

På torsdag hadde vi også besøk av Oslos varaordfører, Kamzy Gunaratnam. Hun fikk presentert Unikum, både i møte med daglig leder Kitty, HR-ansvarlig Martine og jobbveileder og sosiale medier-ansvarlig Linn – og med en omvisning på huset. Hun fikk prøve seg på UniMat, der dagens rett stod klar til å pakkes og kjøres til Matsentralen av vår transportavdeling – som igjen deler det ut til trengende i Oslo gjennom sitt samarbeid med ulike organisasjoner. Vi takker for hyggelig besøk, og gode og viktige samtaler – om vårt felles: jobb til alle! 

Med fokus på smittevern

I tillegg har ledelsen hatt hyppige møter for å hele tiden følge med på smittesituasjonen i Oslo, samt planlegge hvordan vi best kan tilrettelegge driften etter gjeldende retningslinjer mht. smittevern. 

Mange jobbveiledere har denne uken hatt hjemmekontor, og flere av våre jobbsøkere får digital og telefonisk oppfølging. Vi fortsetter også med walk and talk – samtaler i friluft. 

Vi følger situasjonen tett, og oppfordrer alle til å følge de retningslinjer som foreligger. Husk at det er mulig å kjøpe munnbind både i butikken og i resepsjonen vår. 

Ta vare – hilsen alle oss i Unikum