Unikum

Fra avbrutt skolegang til fast ansettelse

Dette er en tidligere publisert solskinnshistorie, som vi nå re-publiserer på ny nettside etter ønske fra følgere. Siden sist vi delte denne historien har Lone fått møte Dronning Sonja, og forteller at hun fortsatt stortrives med å jobbe på Roseslottet. 

Fra avbrudd skolegang til prosjektmedarbeider

Lone skulle bli møbelsnekker, men fikk dessverre ikke fullført utdannelsen. På grunn av utfordring knyttet til personlige forhold havnet hun utenfor arbeidslivet da hun var 18 år.

Hun forteller at hun etter en tid uten inntekt trengte hjelp til å komme seg på beina igjen. Hun ble tatt inn i Kvalifiseringsprogrammet i NAV, og etter en stund søkt inn til oss i Unikum. Hos Unikum ble Lone tatt imot av jobbkonsulent Åse, og etter hvert Malin. Hun har også samarbeidet med flere av oss andre på huset.

Gullmast og trimrom

Lone begynte i intern praksis på Jobbfrukt, som hjelper på bil. Hun ble etter hvert tatt inn i Vedlikeholdsteamet og fikk bidra på flere spennende jobber. Som et resultat av innsats og personlig egnethet ble hun tilbudt plass på temaet som arbeider med Roseslottet 2020. Som Lone selv beskriver det fikk hun invitasjon til å delta på et informasjonsmøte, noe hun «selvfølgelig svarte ja til!» Hun forteller videre at møtet var positivt, og at hun fikk den «den kule jobben med å gull-foliere en 32 meter høy mast» sammen to andre medarbeidere.

Da masten var ferdig var det store spørsmålet hvor teamet skulle jobbe videre med dekorasjonen til kunstinstallasjonen. Den eneste logiske løsningen var at vi på Unikum flyttet treningsutstyret vårt, og ga opp trimrommet for en periode. Hva gjør vi ikke for kunsten, og for arbeidssøkerne våre?

I dette rommet fikk Lone god plass til å boltre seg på, og det er blitt limt, kuttet tapet og foliert mer enn vi trodde var mulig. Lone forklarer nok best hva jobben går ut på selv.

«Dette er en prosess hvor et seil med påtegnet mønster og et påsydd bånd, som ligner på et setebelte, blir limt på PVC-plater. Når all liming er gjort begynner kutte-jobben. Med stødig hånd og god kniv kuttes bitene ut som mønsteret på seilet viser. Etter kutting skal det tapes med aluminiums-tape. Dette er en armerings-tape som gjør at det ikke faller fra hverandre hvis noe knekker.»

Fast ansettelse!

Lone rakk så vidt å bli ferdig med det første seilet før den verste korona-tiden. I samme periode ble hun tilbudt stilling ved Roseslottet 2020, og kan nå skryte av å være ordinært ansatt som prosjektmedarbeider. I denne stillingen får Lone virkelig brukt sine kreative evner!  

På spørsmål om hva prosessen på Unikum har betydd for henne svarer Lone at det som er gjort i samarbeid med Unikum har vært en stor del av hennes fremgang. Hun sier videre at det er flaks at ting har gått så bra, men legger til at det kanskje også kan skyldes at jobbkonsulentene så potensiale i henne. Hun forteller også om en arbeidsgiver som har vist henne tillitten til å jobbe og holde på på egenhånd.

Vi velger å korrigere Lone og si at resultatet ikke kommer av flaks – men av hardt arbeid og av de mange gode kvalitetene og egenskapene som bor i Lone.

Jobbkonsulent Åse beskriver Lone som en dame med mye integritet, og at hun har god evne til å veilede andre. Dette kom særlig frem i arbeidet på Jobbfrukt/transportavdelingen og seinere på driftsavdelingen. Lone har en egen evne til å støtte og hjelpe kollegene sine, i tillegg til å gjennomføre den pålagte arbeidsoppgaven. Dette er også noe kollegene til Lone forteller. Videre beskriver Åse Lone som en problemløser. Hun er interessert og våken, og lærer seg hvordan oppgaver løses underveis. Alt arbeid gjennomføres med kvalitet og er det noe hun er usikker på eller hvis hun ser en god løsning/har et godt forslag, så deler hun det.

Lone selv sier det er godt å ha noe kreativt og holde på med, og at med ansettelse kommer også forutsigbarhet. Hun vet nå hva hun skal drive med i tiden fremover, og gleder seg til å få brukt kreativiteten sin. Hun sier også at det er rart å tenke på at det endte sånn – fra å ikke fullføre skolegangen til å bli ansatt i en så spennende stilling.

 Vi gratulerer Lone, og ikke minst arbeidsgiver med full pott i jobbmatchen – og gleder oss til å se den ferdige utstillingen!