Unikum

Det går mot jul, dere!

Også hos oss i Unikum går det mot jul, og i flere avdelinger har det vært en hektisk adventstid.

På Jobbfrukt er det pakket 66 jule-fruktkurver som ble levert til glade kunder i forrige uke. Innholdet var både klementiner, appelsiner, nøttemiks, marsipansjokolade, røde epler og en hel ananas. Noen kurver ble levert til firmaer, mens flere er levert til ansatte som har hjemmekontor. Dette er første året vi forsøker oss med julekurver og vi satser på at dette blir fast innslag før hver jul fremover.

Pakke- og nettbutikk-gjengen har pakket over 4000 gavepakker for Oliviers & Co, med god hjelp fra arbeidssøkere tiltaksansatte. Vår kontaktperson i Oliviers forteller at hun er kjempefornøyd med innsatsen vår, og vi får masse ros for “de fineste gaveposene de har hatt” i butikkene sine. Selvskryt er lov, vel? 

Vi har også fått vår egen smittevernbrosjyre, som er designet og trykket hos Unitrykk. Den inneholder det aller viktigste som alle våre ansatte og besøkende må tenke på når det gjelder smittevern: hygiene, retningslinjer rundt karantene, munnbind mm. Brosjyren er å finne ved resepsjonen.

Utover dette er det godt med trafikk i butikken, og vi setter så stor pris på alle kunder som velger å handle lokalt, bærekraftig og håndlaget. Vi har gjennom hele desember hatt adventskalender på Håndlag sin instagram-konto, der vi hver dag har presentert et nytt produkt. Ta en titt her. Butikken holder oppe til og med lille jualften (23. desember) fra 12:00 – 16:00, før de ansatte får en velfortjent ferie til over nyttår.

Hos UniMat går produksjonen som vanlig, og de skal også i juletiden sørge for mat til Kirkens Bymisjon sine kontaktpunkter for vanskeligstilte i Oslo. Det vet vi at mange setter pris på, og vi setter stor pris på å få bidra.

Vi vet at flere av våre arbeidssøkere er i spennende prosesser, med både jobbintervjuer og eksamener, og vi gleder oss til å dele flere solskinnshistorier med dere i 2021.

Avslutningsvis vil vi minne på at mange, også i år, opplever julen som en ekstra ensom og strevsom tid. Vi vil oppfordre alle til å ta ekstra godt vare på hverandre, send en ekstra melding og ta den ekstra telefonen.

Ta vare! 

Har du det vanskelig, og trenger noen å snakke med? 

Ikke nøl – det finnes mange gode alternativer der du kan søke hjelp (helt anonymt).

Hvis det står om liv og helse ring 113.

Mental Helses Hjelpetelefon
Telefon 116 123 (hele døgnet)
Ringer du hjelpetelefonen og taster 2 kommer du til Foreldresupport. 

Chat-tjeneste og skrivetjeneste: sidetmedord.no

Åpningstidene chat:
Mandag 20–23
Tirsdag 12–14
Onsdag 12–14 + 20–23
Torsdag 12–14

Kirkens SOS
Telefon 22 40 00 40 (hele døgnet).

Du kan chatte anonymt med Kirkens SOS på www.soschat.no hver dag fra 18.30–22.30 (fredag frem til 01.30). Du kan også skrive en SOS-melding via www.kirkens-sos.no. Du kan være anonym og du får svar innen 24 timer.