Unikum

Sammen for økt inkludering

rose_10-scaled-1

La oss sørge for at de som står langt bak i køen ikke skyves helt ut av arbeidslivet!

Arbeid handler som regel om mye mer enn lønn på konto, selv om dette selvsagt kan være sterk motivasjon (og strengt tatt ganske nødvendig i hverdagen).

For mange handler det å delta i arbeidslivet om menneskeverd og en opplevelse av samhold. Vi erfarer at arbeidssøkere i samtaler om motivasjon snakker om arbeidsmiljø og tilhørighet, det å være til nytte og å bidra til noe, være en del av en gruppe, bli sett og anerkjent før de snakker om lønn og penger.

For mange av våre tiltaksansatte og arbeidssøkere kan motløshet og liten tro på seg selv og egen mestring bli både altoppslukende og energitappende. Dette er ofte en logisk følge av tøffe livserfaringer, og en hverdag som preges av avslag på søknader (eller å ikke svar i det hele tatt). Ethvert avslag kan oppleves som enda en bekreftelse på at arbeidssøker er verdiløst i arbeidsmarkedet. 

Legger vi til at mange opplever sin, og måler andres verdi i samfunnet som tett knyttet opp til hva vi jobber med er det ikke vanskelig å forstå at det å stå på utsiden vil kunne påvirke en persons livskvalitet. Dette vil vi gjøre noe med! 

Som arbeidsinkluderingsbedrift har vi har som mål å virkeliggjøre muligheter – og det vil vi gjøre sammen med hver enkelt arbeidssøker. For noen er veien til arbeid kort, for noen er den litt lengre. Samlet handler arbeidsinkludering om å finne det som gir mestring, i samabeid med rett arbeidsgiver.

For å få til dette trenger vi å samarbeide godt med næringslivet. Vi har allerede flere gode samarbeid med ulike bedrifter, og ser også en økende vilje til å ta del i inkluderingsarbeidet. Flere arbeidsgivere samarbeider tett med oss, og/eller direkte med NAV.

Vi applauderer engasjementet og ønsket om å skape muligheter, og oppfordrer arbeidsgivere med hjerte for inkludering å ta kontakt for en prat om hvordan vi jobber. V snakker gladelig om jobbstøtteplaner, og andre virkemidler som kan tas i bruk for å gi enda flere mulighet til å komme ut i jobb – og for arbeidsgiver å finne sin neste kollega. 

Sammen kan, og skal vi skape muligheter for at enda flere kommer ut i ordinært arbeid – noe som lønner seg både for enkeltmennesket, arbeidsgiver og samfunnet som helhet.

Du vil også like

Adventstid hos Unikum

Advenststiden er hektisk hos Inukim, med fullt trykk i både nettbutikker og i vår egen butikk, utsendelse av julefruktkurver og aktive jobbsøkere.