Unikum

Bygdø Kongsgård

Vi dyrker frem potensiale

Mann med solhatt jobber i blomstereng

Jeg synes det er fint å være i tiltak hos Unikum. Jeg likte meg spesielt godt på Kongsgården, så jeg er veldig fornøyd med at Unikum har det samarbeidet med dem.

Stiftelsen Norsk Folkemuseum er en viktig samarbeidspartner for Unikum.
Her er vi med på å drifte ærverdige Bygdø Kongsgård, Gartneriet og Dronning Mauds skolehage der vi tilbyr ulike arbeidsoppgaver i landlige omgivelser.

Tiltaksmedarbeidere får opplæring og erfaring innen sesongbasert gartnerarbeid, landskapspleie og bruk av maskiner. Noen av de aktuelle arbeidsoppgavene er å dyrke og høste økologiske matplanter gjennom årets sesonger, holde stier og veier åpne og bidra til å ivareta på Bygdøys kulturlandskap. Det finnes også arbeidsoppgaver i besøk-fjøset med stell av hester og smådyr, samt skogdrift.

De som kommer til vårt arbeidsteam på Bygdø vil få jobbmuligheter, arbeidspraksis og/eller læremuligheter. Unikum tilbyr også studiegrupper/studiestøtte som kan være et steg på veien for de som ønsker å studerer inne grønt-faget og urban dyrking. Vi har i tillegg til dette flere samarbeidspartnere i næringslivet som satser «grønt» og som vi gjerne virkeliggjør muligheter sammen med for våre tiltaksmedarbeidere.