Unikum

Håndlag

Kvalitetsprodukter med sjel

08A9202_grovseleksjon-1.jpg

Håndlag er Unikums verksted for produksjon av gaveartikler. Her er gjenbruk i fokus og mange av produktene er laget av gjenbruksmaterialer av blant annet ull, bomull, lin og papir som benyttes i ny produksjon. Det produseres alt fra glassbrikker og putetrekk, til handlenett, sitteunderlag og hårstrikker,

På Håndlag får tiltaksmedarbeidere og arbeidssøkere arbeidstrening og opplæring i forskjellige teknikker som toving, silketrykk og søm. Våre dyktige veiledere har bred utdannelse og erfaring innen faget.

Arbeidet har ulik vanskelighetsgrad og utfordrer dermed både konsentrasjon, fin- og grovmotorikk, tålmodighet og nøyaktighet. Alle får prøve seg innen ulike teknikker og er med på å utvikle nye produkter og design. Hvert ledd i produksjonen er like viktig, og å klippe en liten detalj er like sentralt som å sy et avansert produkt. Det aller viktigste er samspillet mellom medarbeiderne. Fellesskapet rundt arbeidsbordet skaper trygghet og gir gode opplevelser, hvor hver enkelt opplever både mestring, utvikling og å bli tatt vare på.

De ferdige produktene selges til kunder over hele landet, gjennom nettbutikken til Kirkens Bymisjon og i Unikums egen nettbutikk, Håndlag.