Nytt fra Unikum

Er du jobbsøker?

Våre jobbspesialister gir deg tips om hvordan bli den beste jobbsøkeren - hjemmefra

Å være jobbsøker kan være utfordrende selv i «normale» tider. Bare det å bruke timer på ulike nettsteder for å lete etter akkurat DEN jobben, for så å oppdatere CV-en, skrive og sende søknad og så vente. Er du kvalifisert? Var søknaden din god nok? Blir du kalt inn til intervju? Å søke jobber tar energi og veien kan være fylt av både opp- og nedturer. Samtidig kan jobbsøker-prosessen være både morsom, selvransakende og spennende. Tenk så mange muligheter som finnes der ute!

Hva er du interessert i?

Vi vet at akkurat dette er noe av det vanskeligste med å være jobbsøker, men det er også noe av det viktigste. Skal du finne en jobb du vil trives i er det også viktig å vite litt mer om hva du faktisk ønsker å drive med.

Vårt heteste tips er, dersom du er komfortabel med det: Bruk nettverket ditt. Flere og flere rekrutterer gjennom nettverk fremfor å utlyse stillinger, så her kan du virkelig åpne noen dører du ikke ante at var der. Du kan også bruke nettverket til å finne ut litt mer av hva du vil, uten å lete direkte etter ledige stillinger. Kjenner du noen som trives godt i jobben sin? Spør hva de trives med! Kanskje jobber faren til venninnen din i byrådet eller i et spennende firma? Spør om du kan ringe ham og stille han spørsmål om arbeidsplassen hans, da vel? Hva gjør han - sånn helt konkret? Har han assistenter? Hvem kjører lønna i selskapet? Har de et sentralbord? Hvem dekker på til lunsj?

Det er også lurt å søke opp bedrifter som driver med noe du syns er spennende. Les litt om bedriften og hva de driver med. Sjekk Linkedin, Facebook og sjekk hvordan bedriften profilerer seg. Kanskje kan du også ringe og stille spørsmål om driften? Det verste som kan skje er faktisk at ingen har tid til å snakke med deg, og det er vel ikke så ille?

Hva kan du, og hvilke stillinger/jobber kan dine ferdigheter komme til nytte i? Ok, så har du jobbet i butikk. Da kan du sikkert en hel del om både salg og service, kundepleie, produktkunnskap, organisering og rydding. Dette er ferdigheter som kommer til nytte i mange jobber. Her snakker vi om overførbarhet. Skriv ned dine styrker og ferdigheter, hva du kan og klistre opp lapper rundt omkring hjemme. Tren deg på hva du kan si om deg selv. Hvorfor skal en arbeidsgiver ansette deg? Jo, fordi du er sta, du er lærevillig, nøyaktig, punktlig, lojal og morsom så klart! Kanskje er du også kreativ? Og hva med at du snakker helt perfekt engelsk? Skriv det ned!

Ta en titt på utdanning.no. Der finner du gode oversikter over ulike utdanningsretninger, og hva slags jobber som kan vente etter endt utdanningsløp. Der finner du også intervjuer med folk som er i jobb etter endt utdannelse, som gir deg et innblikk i hva jobben går ut på.

Det absolutt viktigste tipset er å sette av tiden til å være jobbsøker. Legg inn i kalender når du skal lete på finn.no eller arbeidsplassen.no, ringe arbeidsgivere, jobbe med CV og søknad – og viktigst: gi deg selv FRI når du ikke sitter og jobber aktivt med dette.

Oppdater CV-en din

Vi treffer ofte jobbsøkere som har skrevet sin CV for mange år siden. Kanskje har det ikke skjedd store endringer, men vi oppfordrer allikevel til å alltid sørge for å ta en sveip over dokumentet. Vi anbefaler alltid å tilpasse CV-en til den jobben du skal søke på. Dersom du har ti års erfaring innen salg i ulike selskaper, men søker på en stilling innen helsevesenet, så tror ikke vi at du trenger å liste opp hver enkelt salgsjobb. Da kan det være et godt tips å ha et samlet punkt for alle disse jobbene. Et slikt punkt kan for eksempel se ut sånn som dette:

2006 - 2009: Ulike stillinger hos Salgsbedrift 1, Salgsbedrift 2 og Salgsbedrift 3. Her hadde jeg ulike arbeidsoppgaver innen salgsarbeid, samt ansvar for opplæring av nyansatte, kursing og veiledning.

En godt tilpasset CV bør ikke se ut som en smørbrødliste over dine tidligere arbeidserfaringer. En god CV viser oversiktlig og relevant informasjon som arbeidsgiver trenger å vite. Vi har troen på det å starte en CV med en kort presentasjon av dine nøkkelkvalifikasjoner. Her vil vi ikke anbefale å liste opp ting som “jeg er snill, blid og grei”, men heller trekke frem det som har nytteverdi for den jobben du søker på. Plukk tre, fire ting du er god på, og vis deg frem. En eksempel kan være dette:

Jeg har god erfaring innen ulikt tekstarbeid, og er vant med å bruke Outlook som arbeidsverktøy. Jeg har oppnådd gode karakterer underveis i mitt studie, og har erfart at jeg jobber systematisk og strukturert, og følger planlagte aktiviteter i kalender.

Husk også at enkelte arbeidsgivere har egne søknadsportaler. Dette kan bety at du manuelt må fylle inn din CV i deres system. Da er det godt å ha en allerede utfylt CV, som du kan hente informasjon fra. Vi vil også anbefale å registrere CV-en hos NAV.no/Arbeidsplassen.no, Finn.no og andre relevante sider med stillingsutlysninger.

Hullete CV?

Dersom du ikke har noe særlig arbeidserfaring betyr ikke dette at du ikke kan, eller bør utarbeide en CV. Har du gjort familien tjenester som å handle dagligvarer? Rengjøring? Omsorg for barn eller eldre i familien? Har du passet naboen sin hund, eller fått ukelønn/månedslønn for å utføre gjøremål i hjemmet? Spiller du fotball, eller er du kanskje god på egentrening? Lag en kort presentasjon av deg selv, der disse ferdighetene fremheves.

Hull i CV-en betyr ikke at du ikke har verdifulle erfaringer og kvalifikasjoner. Det å finne frem til hvilke kvalifikasjoner og ferdigheter du har trenger ikke å ha direkte binding til en jobb. Det kan være lurt å fortelle om hva du har lært og erfart, uten å utlevere mer av din livshistorie enn det som er både naturlig for deg, og relevant for jobben.

I forslagene over kan eksempler på egenskaper være som arbeidsom, ansvarlig, omtenksom, løsningorientert. God på samarbeid og opptatt av gode resultater.

Det er viktig at du øver på det å snakke om dine erfaringer, og at du er trygg på din historie. Da vil du også kunne svare på spørsmål om dette i et intervju.

Rydd i referansene dine

Mange CV-hull kan skyldes at du ikke våger å oppgi en arbeidserfaring fordi du er redd for hva referansen kan si. Kanskje var det en konflikt som var skyld i at arbeidsforholdet ble avsluttet? Vi anbefaler å ta kontakt med denne referansen, og rydde opp i situasjonen. Det er skummelt, men viktig å spørre hva en eventuell referanse kan komme til å si – og deretter velge om denne skal brukes eller ikke. Husk at du ikke trenger å oppgi referanser fra alle tidligere arbeidsplasser.

Vi anbefaler også å ha litt "kontroll" på referansene dine. Dersom det er mange år siden du jobbet der du ønsker referanse fra, kan det godt hende at den lederen som kjente deg best ikke lenger jobber der. Da er det fint om du kan klare å komme i kontakt med referansen uavhengig av hvor han eller hun jobber nå. Husk også å alltid spørre referansen om det er greit at de blir kontakte, før du oppgir dem som referanse.

Nå som du er litt “stranda” hjemme kan jo det å forberede “svar” angående eventuelle hull, og å rydde i referanser og attester være en god idè?

Den vanskelige søknaden

Det å skrive jobbsøknad kan være ordentlig utfordrende. Hvordan sette ord på dine kvalifikasjoner, og få vist frem hvorfor akkurat du er den riktige for stillingen – uten å bli oppfattet som arrogant?

Vi har tro på at det å skrive en ærlig, kort og direkte søknad er fasiten. Det mange gjør feil er at de gjentar det som står på CV. Skal du sende fra deg en søknad som skiller seg ut bunken, så sørg heller for å fortelle hvorfor akkurat de erfaringene som er listet opp i din CV gjør deg til en aktuell kandidat for stillingen. Hvordan kommer dine ferdigheter til nytte på arbeidsplassen? Vi skriver «arbeidsplassen» og ikke bare «stillingen» fordi dette er et prinsipp som også gjelder dersom du sender åpne søknader. På samme måte som at ingen bedrifter er like bør ikke søknadene dine se like ut. Ta en titt på bedriftens hjemmeside, se om du kan finne noe om verdier bedriften verdsetter og bruk dette i søknaden.

Søker du på en utlyst stilling er det viktig at du svarer på stillingsannonsen. Dersom bedriften skriver at de ser etter en person som liker å jobbe etter konkrete mål, vis til tidligere jobber du har hatt der du fikk akkurat denne erfaringen. Setninger som «jeg er strukturert, nøyaktig og målrettet» får umiddelbart mer tyngde dersom du skriver noe som dette:

I min stilling som salgsmedarbeider i Bedrift Hokuspokus fikk jeg god erfaring med å jobbe etter måltall og budsjetter.

Når vi leser søknader råder vi også til å henvise til andres beskrivelser av deg som person. Da er det selvsagt viktig at beskrivelsene har rot i virkeligheten, og kan støttes oppunder i en attest eller med en referanse. En vanlig setning er "jeg er sosial, utadvendt og trives både med selvstendig arbeid og det å være del av et team". Personlig syns vi at beskrivelser som dette fint kan erstattes med noe ala dette:

Av tidligere kolleger beskrives jeg som en omgjengelig og blid person, som det er lett å samarbeide med.

Det er selvsagt ikke noe i veien med å fylle på med superlativer om deg selv i tillegg (fordi hey vi oppfordrer ingen til å leve etter janteloven), men forsøk å unngå de klassiske jeg er flink til alt og passer inn alle plasser-setningene. De gjennomskues lett.

SØK

Det høres enkelt ut, eller hva? Vi vet at det å faktisk søke på en stilling for mange kan være en svært høy terskel. Vi har samarbeidet med mange jobbsøkere som har en godt forberedt CV, en knallgod søknad og mang en samtale om å søke i ryggsekken. Det eneste som gjenstår er å trykke på SEND-knappen. Så dukker de opp. Tankene om at nei, er jeg egentlig kvalifisert? Arbeidsgiver skrev jo i annonsen at de ønsket en med flere kvalifikasjoner enn det jeg har?

Her må vi bare få si det som det er. Ingen arbeidsgivere kan, eller skal forvente å finne en kandidat som sjekker av alle punktene i en stillingsannonse. En utlysning kan ses som en ønskeliste. Hvem får noensinne alt de ønsker seg? Ikke vi i hvert fall. Vi liker også å snu litt på flisa. Forskning viser også at det tar ca. 10 mnd. før man blir en "fullverdig ansatt". Det nevner vi for å få frem at er viktig å huske på at du får opplæring og oppfølging underveis. Ingen arbeidsgiver forventer at du kommer fullstendig utlært inn i deres bedrift.

Det er dessverre altfor ofte jobbsøker sitter og kjenner på et ene-ansvar for at det skal bli full klaff mellom seg selv og arbeidsgiver. At du, som søker, er den eneste som har noe å bevise. Dette stemmer ikke. Arbeidsgiver skal også bevise overfor deg at dette er et sted DU vil jobbe. En stilling DU vil ha. Dette er noe vi kommer nærmere innpå i neste innlegg, som vi tenkte skulle handle om intervju-runden.

Et lite tips avslutningsvis: Lag deg en liste over hvilke stillinger du har søkt på, tidspunkt for innsending av søknad og når søknadsfristen er. Dette gir deg en god oversikt når du skal følge opp søknadene dine.

Lykke til!

Jobbspesialistene som står bak dette innlegget:

Camilla Oset er ansatt som jobbspesialist i Unikum og jobber med jobbsøkerprosesser i Unikum. Hun er utdannet innen psykologi og retail management, og har tidligere jobbet som daglig leder på Kaffebrenneriet og som miljøterapeut. Camillas nøkkelkvalifikasjoner er at hun er en stjerne når det kommer til å bygge relasjoner og å se andres kvaliteter og ferdigheter.

Linn W. Rosenborg jobber på samme team som Camilla, og er også jobbspesialist. Hun er utdannet pedagog og har erfaring både som miljøterapeut, salg og som jobbkonsulent i en annen tiltaksbedrift. Linns nøkkelkvalifikasjoner er at hun brenner for et inkluderende arbeidsliv, og er opptatt av at alt starter med den gode samtalen.