Nytt fra Unikum

Et bærekraftig samarbeid

Unikum og BRIGHT Products AS passer som hånd i hanske

I Unikum er vi opptatt av gode, og bærekraftige prosjekter. Når vi får muligheten til å inngå avtaler om samarbeid med selskaper som passer oss både i samfunnsengasjement, oppdragstørrelse og i verdigrunnlag må vi kunne kalle det full match. Et slikt samarbeid har vi med BRIGHT Products AS. Kort fortalt går samarbeidet ut på at Unikum står for lager- og logistikk, tar imot bestillinger som kommer via BRIGHTs nettbutikk og effektuerer utsendelse av varer. Dette er et samarbeid som, i tillegg til å utføre tjenester for BRIGHT gir flere av våre tiltaksansatte meningsfulle og spennende arbeidsoppgaver.

BRIGHT Products AS

BRIGHT er et norsk selskap som leverer solcelleprodukter til de som ikke har tilgang til strømnettet, enten det er frivillig eller fordi de bor på steder uten eller med dårlig tilgang til strøm. Våre flerfunksjonelle solcellelamper og hjemmesystemer med ladefunksjon utvides stadig og er utviklet for krevende forhold. Produktene våre er holdbare, funksjonelle og har høy kvalitet – godt forankret i norsk design. Avansert solcelleteknologi og strenge krav til felttesting av elektroniske komponenter og materialer danner grunnlaget for holdbare, flerfunksjonelle, robuste og bærbare solcelleprodukter med lang levetid, lave totale eierkostnader og minimalt med avfall. Fire år etter lanseringen bidrar over 2,5 millioner solcellelamper og mobilladere til å gjøre hverdagen enklere for mer enn 8 millioner mennesker. Hjemme og på tur, i landsbyer og byer – og i flyktningleirer. Informasjonen er hentet fra BRIGHTs nettside.

Verdi-match

Vi har tatt en prat med Haakon Rølmann i BRIGHT Products AS. Selskapet beskriver seg som et teknologiselskap og en bedrift med søkelys på de tre P'er, også kalt den tredelte bunnlinjen: Fokus på People, Planet and Profit (den sosiale bunnlinjen, den miljømessige bunnlinjen og den økonomiske bunnlinjen. Hentet fra John Elkington).

Et av produktene, BRIGHT SunBell solcellelampe og mobillader, var den første i sitt slag som ble kategorisert som nødhjelpsprodukt av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). Siden høsten 2014 er det blitt delt ut nesten 2.5 millioner lamper i flyktningleirer og under hjelpearbeid.

Salgsdirektør i BRIGHT Products, Tommy Engvik, forteller her hvorfor det å inngå et samarbeid med Unikum falt så naturlig:

"Etter å ha operert vårt lager i Norge internt siden starten i 2015 kom vi til en situasjon hvor dette ikke var praktisk mulig lenger. I den forbindelse startet vi et søk for å finne en partner som passet våre størrelse og behov. Vi fikk tips om Unikum gjennom en av våre partnere og fant raskt ut at de kunne tilby noe som passet hånd i hanske for vår virksomhet. Dette kombinert med at vi er et selskap som ønsker å gjøre en forskjell også utenfor det rent kommersielle gjorde valget enkelt! I vårt samarbeide med Unikum ser vi muligheter til å dekke både nåværende og fremtidige behov i forhold til lager- og logistikktjenester."