Nytt fra Unikum

Nyhetsbrev uke 14

Ny uke, de samme hjemmekontorene, nye formidlinger og ansettelser - og masse nye muligheter.

Annerledes tid er en tid for refleksjoner - en hilsen fra daglig leder.

Det er tredje uken i en annerledes tid og savnet etter hverdagen setter sine spor. Tankene går til dagene der lokalene var fulle av latter, stemmer og støy – og til alt det Unikum byr på i en normal-situasjon. Puls, samhold, inkludering og arbeidsglede!

Savnet blir stort etter det normale, det som vi er vant til. Nå vet vi at latteren, samtalene og arbeidsgleden har flyttet inn i ethvert hjem, kanskje med kombinasjonen av hjemmekontor, skole eller barnehage på en gang. Vi opplever jo en god puls, og arbeidsglede nå også, men det er på en skjerms, eller telefons lengde. En annerledes puls, kanskje?

Vi vet også at våre tiltaksdeltakere som også har sin tilknytning til Unikum nå kan føle på ensomhet, et savn etter hverdag og en følelse av uvirksomhet som ikke oppleves godt. Det gir ikke den samme følelsen å bare snakke sammen via telefon eller Skype. Da er det viktig å tenke på at dette vil gå over. Det blir kanskje ikke akkurat som tiden før denne korona-krisen kom, men når vi er klare for å starte for fullt igjen, kan vi skape ny puls, og en ny «normal». Det gleder jeg meg til.

Med ønsker om en god uke!
Med varm hilsen fra Kitty

Roseslottet tar form

Vi observerer gledelig at vi beveger oss videre, på tross av at ting på mange måter kan virke stillestående i disse dager. Vi ser med glede på at flere av våre samarbeidspartnere, prosjekter og kunder holdes i gang av driftige og dyktige folk.

Et spennende prosjekt vi bidrar til er Roseslottet 2020 på Frognerseteren. I år er det 80 år siden Norge ble angrepet av tyskerne og 75 år siden frigjøringen. Roseslottet 2020 er en kunstinstallasjon som har til formål å fortelle historien om okkupasjonen, og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettstat og humanisme som da ble satt ut av kraft (informasjon hentet fra Roseslottet.no).

Prosjektet har fått navnet sitt etter inspirasjon fra den tyske motstandsbevegelsen Den hvite rose. Kunstnerisk ansvarlig og daglig leder for installasjonen er kunstneren Vebjørn Sand. Prosjektet er et samarbeid mellom kulturlivet, staten og privat næringsliv.

Unikum er stolte samarbeidspartnere av Roseslottet, og vårt vedlikeholdsteam jobber med å sette opp rammeverket av metall og tre som Vebjørn Sands malerier skal monteres på. Arbeidet beskrives som hardt, men spennende! Vi kan også skryte av at en av våre arbeidssøkere som er tilknyttet prosjektet har fått ansettelse/engasjement gjennom utstillingsperioden. Dette kommer det en egen sak om i løpet av uken, så det er bare å følge med her, og på våre sosiale medier.

Kunder i media

En av våre kunder har denne uken stukket seg frem i media med produktet sitt, noe vi syns er verdt å trekke frem i ukens nyhetsbrev.

Med sin kombinerte lampe og mobil-lader, som går på solenergi, lykkes de norske gründere i Bright å lyse opp tilværelsen for mange av dem som har minst. Lampa er blant annet en del av nødhjelpspakka som FN tilbyr i kriser og katastrofer. Ikke annet enn imponerende, viktig og utrolig inspirerende!

Internt i Unikum

På Kongsgården spirer og gror det, i takt med at våren virkelig er på trappene. Flere hundre salater er plantet ute, skogen og stiene ryddes. Internt på huset er pakkingen på Plan/lageret godt igang, og gjengen på Unifab jobber med ukens leveringer. I tillegg er det god fart i nettbutikkene og på transporten.

Vedlikeholdsteamet er som beskrevet på jobb på Frognerseteren. I tillegg til dette skal de snart igang, i år som i fjor, med å vedlikeholde benker i Stor-Oslo. Dette gjøres sammen Vestre AS og er et arbeid som for oss er et av vårens sikreste vårtegn.

I vår kompetanseavdeling, UniKompetanse, fortsettes det med blant annet studieveiledning over telefon og video. I tillegg er et knippe av våre ansatte igang med sertifisering i karrièrekartleggings-verktøyet Vip24, noe vi syns er veldig spennende.

Jobbkonsulentene og -spesialistene på Team Jobbmestring holder også trykket oppe. Teamet er i tett dialog med sine arbeidssøkere, og denne uken har fokus vært å lage planer for hver enkelt arbeidssøker. Noen ønsker å benytte tiden godt til å bli den beste jobbsøkeren de kan bli, med prepping av CV og trening på jobbintervju, mens andre igjen synes det er fint å kunne ta en fot i bakken og puste litt. Når det kommer til kontakt næringsliv og arbeidsgivere erfarer vi at enkelte, forståelig nok, avventer situasjonen fremover. Samtidig ser vi at hos andre har det oppstått nye, og økte behov for bemanning og arbeidskraft.

Har du behov for ekstra hender i en periode? Ta kontakt med vår fagleder, så hjelper vi deg gjerne:

Karianne Uddemo Ask

48897449

karianne@unikum.no