Unikum

UniFab

Kvalitetsprodukter med sjel

UniFab er Unikums verksted for produksjon av gaveartikler av forskjellig materialer.Her er det ofte gjenbruksmaterialer av ull, bomull, lin, papir og glass som benyttes i ny produksjon. Det produseres alt fra glassbrikker og skåler, til handlenett, sitteunderlag og hårstrikker.

På UniFab får tiltaksmedarbeiderne arbeidstrening og opplæring i forskjellige teknikker som glassfusing, toving, silketrykk og søm av dyktige veiledere.

Arbeidet har ulik vanskelighetsgrad og utfordrer både konsentrasjon, fin- og grovmotorikk, tålmodighet og nøyaktighet. Alle får prøve seg innen ulike teknikker og er med på å utvikle nye produkter og design, og hvert ledd i produksjonen er like viktig. Å klippe en liten detalj er en like viktig jobb som å sy et avansert produkt, og å sette sammen ei ugle, er like viktig som å tove stoffet. Det aller viktigste er samspillet mellom medarbeiderne. Fellesskapet rundt arbeidsbordet skaper trygghet og gir gode opplevelser, hvor hver enkelt opplever både mestring, utvikling og å bli tatt vare på.

De ferdige produktene selges til kunder over hele landet, gjennom nettbutikken til Kirkens Bymisjon og i Unikums butikk, Håndlag.